Kalarepa i jej właściwości. Dlaczego warto ją jeść?

Kalarepa ma mnóstwo witamin i minerałów
Kalarepa ma mnóstwo witamin i minerałów123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Kalarepa: właściwości, wartości odżywcze, kalorie
  2. Kalarepa a odchudzanie
  3. Kalarepa a cukrzyca i wskaźnik glikemiczny
  4. Kalarepa a dieta ketogeniczna
  5. Jak jeść kalarepę? 
  6. Kiszona kalarepa i jej właściwości
  7. Jaka część jest jadalna w kalarepie? Czy obierać kalarepę?
  8. Kalarepa: Przeciwwskazania. Ile można jej zjeść?

Kalarepa: właściwości, wartości odżywcze, kalorie

  • wapń
  • miedź
  • potas
  • magnez
  • żelazo

Kalarepa a odchudzanie

Czy obierać kalarepę? Obowiązkowo, choć mało kto wie, że jadalne są także jej liście i łodygi
Czy obierać kalarepę? Obowiązkowo, choć mało kto wie, że jadalne są także jej liście i łodygi123RF/PICSEL

Kalarepa a cukrzyca i wskaźnik glikemiczny

Kalarepa a dieta ketogeniczna

Jak jeść kalarepę? 

Kalarepę można jeść na surowo, ale niektórzy preferują ugotowaną, a nawet kiszoną
Kalarepę można jeść na surowo, ale niektórzy preferują ugotowaną, a nawet kiszoną123RF/PICSEL

Kiszona kalarepa i jej właściwości

Jeśli lubisz kiszone ogórki czy kapustę, zasmakujesz też w kalarepie przygotowanej w ten sposób
Jeśli lubisz kiszone ogórki czy kapustę, zasmakujesz też w kalarepie przygotowanej w ten sposób123RF/PICSEL

Jaka część jest jadalna w kalarepie? Czy obierać kalarepę?

Kalarepa: Przeciwwskazania. Ile można jej zjeść?

Zobacz również:

"Na zdrowie": Matka wszystkich zbóż. Quinoa, inaczej komosa ryżowaPOLSAT GOInteria.tv