Dodajesz ten składnik do ciast? Katarzyna Bosacka alarmuje: „zupełnie niepotrzebna ilość cukru”

Katarzyna Bosacka od lat radzi Polakom jak jeść zdrowo
Katarzyna Bosacka od lat radzi Polakom jak jeść zdrowoMateusz JagielskiEast News
Pani Katarzyno, moja mama kupiła do ciasta skórkę pomarańczową i zaskoczył mnie skład: skórki jest 57 proc. Co w takim razie stanowi pozostałe 43 proc. i dlaczego nie wspomina o tym producent? - taką wiadomość wraz ze zdjęciem otrzymałam od jednej z moich obserwatorek
rozpoczęła post Katarzyna Bosacka.

Bosacka znów ostrzega. Ile jest skórki w skórce?

Wiecie ile cukru jest w opakowaniu 100 g? Ponad 15 łyżeczek!!! 76 g w 100 g - zakładając, że jedna łyżeczka to ok. 5 g, to rzeczywiście po przeliczeniu ta ilość jest ogromna.

Bosacka podaje swój przepis. Zrób to sam!

Trzeba dobrze umyć i wyparzyć skórkę prawdziwej pomarańczy i zetrzeć ją na tarce. Możemy również włożyć ją do garnka, zalać wodą, dodać miód i zagotować. Potem wszystko przełożyć do słoiczka i używać do ciast, kiedy mamy taką potrzebę.
„Ewa gotuje”: Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowymPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?