Bosacka aż złapała się za głowę. Ekspertka apeluje do klientów

Katarzyna Bosacka zdobyła ogromną popularność dzięki programom telewizyjnym poświęconym zdrowemu odżywianiu
Katarzyna Bosacka zdobyła ogromną popularność dzięki programom telewizyjnym poświęconym zdrowemu odżywianiuMateusz JagielskiEast News

Ile jesteś gotowy zapłacić za kawę i deser?

Ja myślałam, że to żart jak dostałam ten rachunek. Nie było żadnych cen przy produktach, więc się skusiłam.

Halibut wcale nie taki drogi?

Normalna cena za 2 porcje ryby i frytki. Jak kogoś nie stać to turystyczną konserwę niech pałaszuje.
Mi się zdaje, że te paragony wysyłają ludzie, którzy ostatni raz w lokalu byli 10 lat temu... Kolejni od "paragonów grozy" to Ci, co przyjeżdżają na wczasy autem za 400 tys., wynajmują apartament nad samym morzem za 600 zł noc, ale w międzyczasie parkują na chodnikach, bo na parking już nie da, chodzą do restauracji, biorą dania, aby dobrze wyglądało, zrobić foto niech zazdroszczą sąsiedzi, a później płacz i wysyłanie paragonów z fałszywych kont, aby czasem znajomy nie widział.
I znowu to samo, ktoś zamówił prawie kilo ryby i się dziwi ze tyle zapłacił ? Porcja 250 g wychodzi Ok 42 zł. K*** majątek. Polecam najpierw sprawdzić cenę zakupu tej ryby.
Ale to prawie kilo ryby, dla mnie porcja 300 gr to już dużo. Plus się dziwicie restauratorom. Polskie łady, podwyżki gazu i mamy. Kto nie prowadzi działalności, to się dziwi. Mnie dziwią takie posty napędzające hejt na restauratorów. Cena za 100 gr jest podana. Za drogo, nie zamawiam i idę gdzie indzie.
Wszystko drożeje, a co za tym idzie restauratorzy muszą podwyższać swoje ceny - nic w tym dziwnego. Warto jednak przed zakupem zerknąć na cennik albo sprawdzić, ile może ważyć kawałek ryby, bo cena podawana jest zazwyczaj na 100 g, a my w pośpiechu możemy nie zwrócić na to uwagi. Bądźmy świadomymi konsumentami.
Wybieraj właśnie te ryby. Mają najwięcej witaminINTERIA.TVInteria.tv