Dodatki do wielkanocnych potraw. Co zamiast majonezu?

Jakich dodatków warto użyć do wielkanocnych potraw zamiast majonezu?
Jakich dodatków warto użyć do wielkanocnych potraw zamiast majonezu?123RF/PICSEL

Majonez - co w nim złego?

Konfitura z czerwonej cebuli

Marynowane grzybki

Grzyby marynowane
Grzyby marynowane123RF/PICSEL

Kiszone cytryny i śliwki

Owoce kiwi

Awokado

Jogurt grecki

Jogurt grecki jest jednym z najbardziej oczywistych zamienników majonezu
Jogurt grecki jest jednym z najbardziej oczywistych zamienników majonezu123RF/PICSEL

Pesto z natki pietruszki lub czosnku niedźwiedziego

Sok z cytryny

Musztarda

Deep: musztarda z miodem i sokiem z cytryny

Prof. Maciej Pilecki: „Około 25% dzieci i nastolatków wymaga wsparcia z powodu trudności emocjonalnych”INTERIA.PL