Domowa kostka rosołowa

Bulionetkę możesz przygotować samodzielnie
Bulionetkę możesz przygotować samodzielnie123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g szpondra wołowego
  • 250 g mięsa z podudzia kurczaka lub innego mięsa drobiowego
  • 300 g marchewki
  • niewielka garść suszonych grzybów
  • ½ selera
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • biała część z 1 pora
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek lubczyku
  • 30 ml oleju roślinnego
  • przyprawy: 3 liście laurowe, 10 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren czarnego pieprzu, 150 g soli
"Przetwory z pomysłem"
"Przetwory z pomysłem"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?