Reklama

Reklama

Domowa pieczeń

Wyborny mięsny dodatek do kanapek, który można upiec w zaciszu domowej kuchni. Smakuje jeszcze lepiej niż sklepowe gotowce i jest od nich o wiele zdrowszy.

Składniki

  • 400 dag pokrojonego udźca z indyka
  • 600 dag pokrojonej piersi z indyka
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 jajko
  • sól, pieprz ziołowy
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • mielone ziele angielskie

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy jajko, płatki jaglane, przyprawy. Wszystko mieszamy ręcznie.

Reklama

Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy masę mięsną. Jej wierzch lekko zwilżamy ręką zanurzaną w zimnej wodzie. Pieczemy masę godzinę, aż do zbrązowienia, w piekarniku z funkcją góra-dół, w temp. 180 stopni.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje