Duszona pierś z indyka z papryką i grzybami

Prosty i smaczny obiad.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 3 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 600 g pieczarki
  • 3-4 gałązki rozmarynu
  • 800 g piersi z indyka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 350 ml bulionu
  • 75 ml sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąkiPrzygotowanie:

1. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, pieczarki oczyścić. Z rozmarynu oberwać listki.

2. Mięso pokroić w grubą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę mocno obsmażyć mięso, posolić i popieprzyć, zdjąć. Obsmażyć pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć.

3. Przesmażyć czosnek, cebulę i paprykę, dodać rozmaryn, mięso i pieczarki. Wymieszać bulion i sos sojowy z mąką, zalać mięso. Zagotować i dusić 10-12 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

Czas przygotowania: 45 minut

Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas