Dynia, grzyby, jabłka - jemy sezonowo

Zmieniającej się porze roku towarzyszą zmiany w naszym menu. Jesień niezmiennie kojarzy się z dynią, grzybami i jabłkami. Sycące i aromatyczne dania z tymi składnikami świetnie sprawdzą się w chłodniejsze dni.

Makaron udon z sosem z grzybów shiitake i kurkami

Składniki

  • 300 g makaronu udon
  • 6 łyżek sosu z grzybów shiitake
  • 2 pokrojone w piórka cebule
  • 400 g kurek
  • 150 g szpinaku baby
  • 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Reklama

2. Na rozgrzanej patelni usmaż na złocisto cebulę z kurkami.

3. Dodaj ugotowany makaron i sos z grzybów shiitake. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.

4. Na koniec dodaj umyte liście szpinaku, szybko wymieszaj i podawaj.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje