Dynia, grzyby, jabłka - jemy sezonowo

Makaron z grzybami
Makaron z grzybamimateriały prasowe

Makaron udon z sosem z grzybów shiitake i kurkami

Składniki

  • 300 g makaronu udon
  • 6 łyżek sosu z grzybów shiitake
  • 2 pokrojone w piórka cebule
  • 400 g kurek
  • 150 g szpinaku baby
  • 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Curry z dynią
Curry z dyniąmateriały prasowe

Curry z dynią i ciecierzycą

Składniki

  • 2 łyżki pasty Massaman Curry
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • ½ łyżki sosu rybnego
  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 200 g dyni Hokkaido pokrojonej w grubą (2-3cm) kostkę
  • 200 g ugotowanego ryżu

- sałatka

  • 50 g szpinaku baby
  • 100 g czerwonej kapusty poszatkowanej
  • ½ łyżeczki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Jak zrobić kurczaka curry?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Racuchy
Racuchymateriały prasowe

Racuchy z mlekiem kokosowym i jabłkami

Składniki

  • 1 puszka mleka kokosowego 12-14%
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • 200 g mąki uniwersalnej typ 480
  • ½ łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 3 jabłka obrane i pokrojone w grube plasterki
  • Olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?