Dyniowy krem z ziemniakami i jabłkiem

Dyniowy krem z ziemniakami i jabłkiem
Dyniowy krem z ziemniakami i jabłkiemmateriały prasowe

Składniki

  • 800 g dyni piżmowej
  • 300 g ziemniaków
  • 2 duże soczyste kwaśne jabłka
  • 1 duży por
  • 2–3 ząbki czosnku
  • sok z limonki do smaku
  • 1 l warzywnego wywaru
  • 80 g masła
  • kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek szczypiorku
  • kilka gałązek kolendry
  • kilka gałązek tymianku
  • sól, pieprz czerwony
"Ziemniak" Joanny Jakubiuk
"Ziemniak" Joanny Jakubiukmateriały prasowe
Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?