Dżem w dwóch smakach
Imbir i wanilia.

Składniki na 8 słoiczków:
- 1,3 truskawek, - 4 dojrzałe mango, - kawałek imbiru (15 g), - 4 laski wanilii, - 2 torebki (3:1), - 70 dag cukru, - 10 g kwasku cytrynowego
Przygotowanie:
1. Truskawki pokrój, po połowie włóż do dwóch osobnych garnków. Miąższ mango pokrój w kostkę, 1/2 zmiksuj. Imbir obierz, zetrzyj, włóż do jednego garnka z truskawkami. Laski wanilii rozetnij, wyskrob rdzeń, dodaj do drugiej porcji truskawek. 2. Do każdej porcji truskawek dodaj po połowie krojonych i zmiksowanych mango, cukru i kwasku cytrynowego, wsyp po 1 torebce cukru żelującego. Wymieszaj. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj 3 min. Konfitury przelej do słoiczków. czas przygotowania 35 minut