Reklama

Reklama

Dżem z brzoskwiń

Do kanapek, naleśników, omletów...

Składniki:

  • 1/2 kg brzoskwiń
  • 30 dag cukru
  • jabłko

Przygotowanie

Umyte jabłko (najlepiej kwaśne) ze skórką pokrój na cząstki, usuń pestki. W rondlu z 1/2 szkl. wody ugotuj je do miękkości, przetrzyj.

Umyte brzoskwinie bez pestek pokrój, zdejmij skórkę. Owoce wymieszaj z cukrem i gotuj, aż się rozpuści. Dodaj jabłko.

Gotuj, aż dżem zgęstnieje. Włóż do słoików i zakręć.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: aldona | Dżem | jabłka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje