Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu

Dżemy truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe czy agrestowe… Słodkie i jednocześnie zdrowe przysmaki zamknięte w słoiczkach kojarzą nam się z pysznymi rogalikami z konfiturą czy zapachem świeżo upieczonego ciasta w dzieciństwie. Mimo, że tempo życia przyspieszyło, nie oznacza to, że musimy zrezygnować z tych smakowitych łakoci. Wręcz przeciwnie. Podpowiadamy jak szybko i sprawie przygotować nietypowe dżemowe pyszności.

Dżem brzoskwiniowy z pistacjami

Składniki

  • 1 kg brzoskwiń z puszki lub świeżych
  • 100 g obranych pistacji np. Bakalland
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie Dżemixu uniwersalnego 3:1 np. Delecta

Brzoskwinie kroimy w kostkę, mieszamy z Dżemixem i zagotowujemy. Kiedy owoce zaczną bulgotać dodajemy posiekane pistacje, cukier i gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie dżem przekładamy do słoików.

Reklama


   

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje