Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu

Dżem brzoskwiniowy
Dżem brzoskwiniowymateriały prasowe

Dżem brzoskwiniowy z pistacjami

Składniki

  • 1 kg brzoskwiń z puszki lub świeżych
  • 100 g obranych pistacji np. Bakalland
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie Dżemixu uniwersalnego 3:1 np. Delecta
Konfitura z żurawiny
Konfitura z żurawinymateriały prasowe

Konfitura z suszonej żurawiny z chili

Składniki

  • 300 g suszonej żurawiny Bakalland
  • 600 ml soku pomarańczowego
  • 3 małe suszone papryczki chili
  • 15 g Dżemixu uniwersalnego 3:1 np. Delecta
Przepis na zdrowe batoniki z żurawinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Konfitura z pomarańczy
Konfitura z pomarańczymateriały prasowe

Konfitura z pomarańczy z imbirem i kurkumą

Składniki

  • 1 kg pomarańczy
  • 220 g cukru
  • 2 cytryny
  • 1 limonka
  • 30 g świeżego imbiru
  • łyżeczka kurkumy
  • 100 ml wody
  • 1 opakowanie dżemixu uniwersalnego np. Delecta w proporcji 3:1
Szybki przepis na domowy dżem truskawkowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?