Reklama

Reklama

Dziecinnie łatwe muffinki

Wypiek, z którym poradzi sobie dosłownie każdy. Kilka podstawowych składników i gotowe! Te babeczki zawsze się udają, a na dodatek wspaniale smakują. Nie wiesz, co podać niezapowiedzianym gościom? Wypróbuj ten przepis.

Czas przyrządzenia: 40 minut

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą mleko, olej i jajka. Teraz czas na dodanie suchych składników, czyli mąki, proszku do pieczenia i cukru. Połącz ze sobą wszystko łyżką lub mikserem.

Gotową masę przelej do silikonowych lub papierowych foremek do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Sprawdź patyczkiem, czy są już gotowe.

Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną polewą. Opcjonalnie możesz dodać do ciasta także łyżkę kakao, by otrzymać wersję czekoladową.

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

***

Reklama

Zobacz także: 

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: muffinki | babeczki | szybki deser

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje