Reklama

Dziecinnie łatwe muffinki

Łatwe muffinki to wypiek, z którym poradzi sobie dosłownie każdy. Kilka podstawowych składników i gotowe! Te babeczki zawsze się udają, a na dodatek wspaniale smakują. Nie wiesz, co podać niezapowiedzianym gościom? Wypróbuj łatwe muffinki!

Czas przyrządzenia: 40 minut

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Łatwe muffinki - przygotowanie


W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą mleko, olej i jajka. Teraz czas na dodanie suchych składników, czyli mąki, proszku do pieczenia i cukru. Połącz ze sobą wszystko łyżką lub mikserem.

Gotową masę przelej do silikonowych lub papierowych foremek do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Sprawdź patyczkiem, czy są już gotowe.

Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną polewą. Opcjonalnie możesz dodać do ciasta także łyżkę kakao, by otrzymać wersję czekoladową.

Sprawdź też przepisy na pyszne ciasteczka:

Reklama

Ślimaczki cynamonowe

Kruche ciasteczka

Domowe makaroniki z kremem

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: muffinki | babeczki | szybki deser | desery | ciasteczka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy