Egzotyczny owoc: Granat

Im ciemniejsza skórka, tym owoc bardziej dojrzały
Im ciemniejsza skórka, tym owoc bardziej dojrzały123RF/PICSEL
Połączenie mięsa i granatu może być zaskakujące, ale jest bardzo smaczne
Połączenie mięsa i granatu może być zaskakujące, ale jest bardzo smaczne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 średnia polędwiczka wieprzowa
  • 1 owoc granatu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szalotka
  • 1 marchew
  • po łyżeczce ziela angielskiego i gorczycy
  • szczypta rozmarynu
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki smalcu

Składniki

  • 1 średni kalafior
  • 3-4 łyżki pestek z granatu
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanej)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • sól, zmielony kolorowy pieprz
Jak obrać granat?Interia KulinariaInteria Kulinaria
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?