Ekspresowa zapiekanka z pomidorów i fety
Smaki lata.

Składniki:
- 2 cebule
- Papryczka chili
- 2-3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- Sól, pieprz
- Słodka papryka
- Puszka pomidorów (850 ml)
- 200 g sera feta
- Oregano do dekoracji
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, chili w krążki. Czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać chili i oregano, a następnie przecier, przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać pomidory i gotować ok 15 minut na słabym ogniu. Przełożyć do żaroodpornej formy, wkruszyć fetę. Zapiekać w 175 st. C przez 15-20 minut. Posypać oregano, podawać z bagietką.