Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem

Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem
Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 80 dag filetu z piersi indyka,
  • 2 pomidory,
  • 20 dag sera mozzarella,
  • 4 plasterki szynki,
  • 80 dag ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • 80 dag szpinaku (poza sezonem mogą być mrożone liście szpinaku),
  • po 1 gałązce rozmarynu i bazylii,
  • 5 łyżek oleju,
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz,
  • spora szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej,
  • zioła do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?