Ewa Wachowicz zdradza, jak zrobić idealne schabowe. Wyjdą miękkie i chrupiące jak nigdy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak zrobić idealne kotlety schabowe?
Jak zrobić idealne kotlety schabowe? 123rf123RF/PICSEL

Ewa Wachowicz ikoną polskiej kuchni

Ewa Wachowicz zyskała popularność dzięki programowi "Ewa gotuje"
Ewa Wachowicz zyskała popularność dzięki programowi "Ewa gotuje"AKPA

Idealny kotlet schabowy według Ewy Wachowicz

Przy kości zawsze jest trochę tłuszczu, a ten jest nośnikiem smaku. Warto też zadbać o to, by nasz kawałek schabu miał tłuszczową otoczkę. To wzbogaca smak kotleta
wyjaśnia Ewa Wachowicz w rozmowie z "Faktem".
123RF/PICSEL

Złocista i chrupiąca panierka. Jaki jest jej sekret?