Falafel - smażone kulki wegetariańskie serwowane z sosem sezamowym

Z kuchni libańskiej.

Składniki :

Reklama

- 1 kg suchego bobu,
- 100 g czosnku,
- 200 g cebuli,
- kamun,
- sól,
- przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Dzień wcześniej namocz bób w zimnej wodzie. Następnego dnia odsącz go i zmiel. Dodaj czosnek, cebulę, kamun i sól. Przypraw do smaku. Uformuj kulki i usmaż w głębokim tłuszczu w temp. 150 st C. Podaj z sosem sezamowym.

Hommous - dip z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku i cytryny

Kuchnia miętą pachnąca

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | bób

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje