Reklama

Reklama

Farszynki

Przygotuj je na obiad. Będą smakować wszystkim domownikom!

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz

Składniki - farsz

  • 25 dag ugotowanego mięsa wieprzowego
  • cebula
  • jajko na twardo
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1. Ugotowane mięso, pokrojoną cebulę i jajko na twardo zemleć, doprawić. Ciasto: ziemniaki ugotować, utłuc, dodać jajka, mąkę, przyprawić, zagnieść. Na placki nakładać farsz, zaklejać. 

2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć farszynki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło. 


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje