Fasolka po bretońsku

Pyszne danie dla całej rodziny.

Smakuje wyśmienicie
Smakuje wyśmienicie 123RF/PICSEL

1. W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej. Dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Podsmaż. 

2. Wrzuć do garnka obraną i posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. 

3. Chwilę smaż, mieszając. Wlej bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. 

4. Dodaj pomidory, koncentrat, cukier, dopraw solą i pieprzem. Całość duś jeszcze ok. 15 minut. Dopraw majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem. 

Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas