Fasolowe brownie z siemieniem lnianym i rodzynkami

Fasolowe brownie z siemieniem lnianym i rodzynkami
Fasolowe brownie z siemieniem lnianym i rodzynkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 70 g siemienia lnianego
  • 200 g migdałów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 150 g cukru (np. trzcinowego)
  • 70 g kakao
  • 100 ml oleju (np. rzepakowego, słonecznikowego)
  • ½ tabliczki wegańskiej gorzkiej czekolady
  • 20 g cukru waniliowego z prawdziwej wanilii
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
8 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"
Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?