Faszerowana kalarepa

Pomysł na zdrowy obiad.

Nadziewana kalarepa
Nadziewana kalarepa123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 duże kalarepy
  • sól
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • olej
  • papryczka chili
  • 1/2 pora 40 dag piersi kurczaka
  • szklanka bulionu
  • pieprz
  • 10 dag sera żółtego
4 osób

Sposób przygotowania

1. Kalarepy wydrąż, obierz, ugotuj. Cebulę i czosnek podsmaż na patelni. Dorzuć posiekaną papryczkę chili i por. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka. 

2. Podsmaż, zalej bulionem. Dodaj posiekany drobno miąższ kalarepy. Przypraw solą i pieprzem. Duś do miękkości pod przykryciem. Przełóż do kalarep i posyp serem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zapiekaj 20 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?