Reklama

Reklama

Faszerowana ryba

Pokrojona w plasterki rolada będzie hitem każdej imprezy!

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • por
  • sól
  • pieprz
  • 2 kg filetów z morszczuka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • puszka groszku
  • po 2 łyżki kaszy manny i bułki tartej
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • czosnek
  • olej

Sposób przygotowania

1. Marchewki, pietruszki, kawałek selera i por oczyść, wrzuć do garnka. Zalej 2 l wody. Dodaj 5 ziaren ziela i 2 liście laurowe. Gotuj 45 min, posól i popieprz. 

2. Surowe filety przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy dodaj posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę, jajka, kaszę mannę i bułkę tartą. Całość wyrób, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. 

3. Dodaj osączony groszek i posiekane w kostkę marchewki z wywaru, wymieszaj. Masę rozłóż na wyparzonym kawałku gazy. Zwiń, formując roladę. Zwiąż końce gazy. Włóż do wywaru. Gotuj 60 min. Wyjmij roladę, pokrój.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje