Faszerowana ryba

Pokrojona w plasterki rolada będzie hitem każdej imprezy!

Rolada rybna
Rolada rybna123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Marchewki, pietruszki, kawałek selera i por oczyść, wrzuć do garnka. Zalej 2 l wody. Dodaj 5 ziaren ziela i 2 liście laurowe. Gotuj 45 min, posól i popieprz. 

2. Surowe filety przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy dodaj posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę, jajka, kaszę mannę i bułkę tartą. Całość wyrób, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. 

3. Dodaj osączony groszek i posiekane w kostkę marchewki z wywaru, wymieszaj. Masę rozłóż na wyparzonym kawałku gazy. Zwiń, formując roladę. Zwiąż końce gazy. Włóż do wywaru. Gotuj 60 min. Wyjmij roladę, pokrój.

Prosty sposób na zupę rybnąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas