Faszerowane babeczki - po 3. roku

Składniki
- 7 łyżek mąki pszennej
- 130 g masła
- 2 jajka
- 5 pieczarek
- sól
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki tartego sera żółtego
- bułka tarta
- natka pietruszki
- oliwa
1. Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj ze 120 g miękkiego masła, stopniowo dodając 1 żółtko, całe jajko i odrobinę soli. 2. Wyrobione ciasto włóż na godzinę do lodówki.
3. Foremki w kształcie babeczek wysmaruj resztką masła i wysyp bułką tartą. Wyłóż je ciastem i piecz 20 minut w temp. 200°C.
4. Umyte pieczarki zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie.
5. Napełnij nimi babeczki, posyp serem żółtym i piecz, aż ser się rozpuści. Na koniec posyp natką pietruszki.