Faszerowane filety z kurczaka

Kotlety ze szpinakiem
Kotlety ze szpinakiem123RF/PICSEL

Kotlety de volaille z masełkiem szpinakowym

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka (po ok. 15 dag każdy)
  • 4 czubate łyżki masła
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 10-12 dag mrożonego
  • szpinaku (ok. 1/4 torebki
  • z mrożonką)
  • Do panierowania:
  • l 3 łyżki mąki pszennej
  • l 1 jajko
  • l ok. 1/2 szkl. bułki tartej
  • Dodatkowo: l olej do
  • głębokiego smażenia
  • sól morska
  • mielony czarny pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Filet z boczkiem
Filet z boczkiem123RF/PICSEL

Pakieciki w pesto miodowo-imbirowym

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 1/2 szkl. orzechów laskowych
  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól l pieprz

- na pesto

  • po 1 pęczku natki i kolendry
  • kawałek imbiru (2-3 cm)
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag pestek słonecznika
  • 5 dag parmezanu
  • 1 łyżka miodu
  • ok. 1/2 szkl. oleju l sól
4 porcji

Sposób przygotowania

Zrazy z pieczarkami
Zrazy z pieczarkami123RF/PICSEL

Zraziki z pieczarkami

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka (albo 4 plastry fileta z indyka)
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 1 puszka pomidorów w kawałkach
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • chili w proszku
  • suszone oregano i bazylia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Filet w ziołach
Filet w ziołach123RF/PICSEL

Ziołowe kieszonki

Składniki

  • 4 duże pojedyncze filety z kurczaka
  • 3-4 gałązki tymianku
  • 2-3 gałązki natki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek oleju
  • 1/2 szkl. bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • suszone płatki chili

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?