Faszerowane pieczenie

Pieczeń z papryką
Pieczeń z papryką123RF/PICSEL

Szynka z papryką

Składniki

  • 2 kg surowej szynki
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 czerwone papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 łyżki konfitury morelowej do mięs
  • 1 szkl. bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
8 porcji

Sposób przygotowania

Pieczeń nadziewana
Pieczeń nadziewana123RF/PICSEL

Gospodarskie ruloniki

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 40 dag różnych warzyw (kalafior, brokuł, żółta papryka, groszek z puszki, marchewka)
  • 2 białe cebule
  • 1 czerwona cebula
  • 3 kawałki suszonych pomidorów
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 żółtka
  • 1/2 pęczka natki
  • suszony tymianek
  • sól
  • grubo mielony pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Schab nadziewany
Schab nadziewany123RF/PICSEL

Schab nadziewany duszonymi grzybami z porami

Składniki

  • 1 i 1/2 kg schabu (bez kości)
  • 40 dag leśnych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurek)
  • 2 duże pory (tylko białe części)
  • 3 łyżki masła
  • 6-7 plasterków chudego wędzonego boczku
  • l 1/2 szkl. aromatycznego
  • bulionu warzywnego
  • suszony tymianek
  • sól l pieprz
  • 1 listek laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2-3 łyżki bułki tartej
8 porcji

Sposób przygotowania

Filet ze szpinakiem
Filet ze szpinakiem123RF/PICSEL

Filet szpinakowy z fetą

Składniki

  • 1,3 kg fileta z indyka
  • 20 dag świeżego szpinaku
  • 30 dag fety
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oliwy l gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?