Reklama

Reklama

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Z nadzieniem z sera owczego.

Składniki na 4 porcje:

- 2 polędwiczki wieprzowe,
- sól, biały pieprz,
- pęczek świeżej szałwii,
- 150 g sera owczego,
- 2 łyżki oleju
Na sos:
- cebula,
- słoik oliwek nadziewanych papryką (67 g),
- pęczek pietruszki,
- 4 łyżki octu winnego (białego),
- sól, biały pieprz,
- 8 łyżek oliwy

Przygotowanie:

Polędwiczki naciąć głęboko wzdłuż. Natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć listki mięty. Ser owczy zmieszać z oliwą i wypełnić tym farszem polędwiczki, a następnie obwiązać je sznurkiem. Opiekać na grillu ok 15-20 minut obracając. Cebulę obrać. Oliwki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę posiekać. Ocet doprawić solą i pieprzem, powoli wlewać olej cały czas mieszając. Dodać cebulę oliwki i pietruszkę. Podawać do polędwiczek. Do tego doskonale pasują ziemniaki zapiekane w folii.
Czas przygotowania 40 minut
Jedna porcja zawiera 2230 kJ/533 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje