Faszerowane warzywa

Papryki faszerowane kuszą apetycznym wyglądem i aromatem
Papryki faszerowane kuszą apetycznym wyglądem i aromatem123RF/PICSEL

Papryka z kurczakiem

  • 4 papryki
  • 20 dag czerwonej soczewicy
  • 10 dag ryżu
  • 2 pomidory
  • 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka
  • 20 dag żółtego sera
  • 1/2 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki masła
  • chili w proszku
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Bakłażanowe łódki z grilla

  • 2 duże bakłażany
  • 1 cebula
  • 3 duże pomidory
  • 40 dag wołowiny na gulasz
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag zielonych oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • zioła prowansalskie s
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek tymianku

Przygotowanie:

Cukinia z mozzarellą

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 20 dag mozzarelli
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 pomidory
  • kilka gałązek bazylii
  • sól
  • pieprz

Pzygotowanie:

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?