Reklama

Reklama

Faszerowany schab

Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego,
  • cebula,
  • 3 garście posiekanej kapusty,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • czerwona papryka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cm imbiru,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • łyżka octu winnego.
  • olej.

Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję na kawałki, cebulę siekam. Reklama Wrzucam je na rozgrzany na patelni olej razem z kapustą, doprawiam pieprzem, solą i smażę 10 minut. Farsz dzielę na pół. Do jednej części dodaję paprykę pokrojoną w paski. W schabie wycinam kieszeń i nakładam w nią farsz z papryką. W naczyniu żaroodpornym układam pozostałe grzyby, a na nich mięso. Piekę pod przykryciem 70 minut w 180ºC. Kroję w plastry. 

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: schab faszerowany

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje