Filet z łososia ze szparagami
Zdrowo i smacznie!

Składniki
- 600 g filetu z łososia
- cytryna
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżka musztardy francuskiej (z gorczycą)
- 2 pęczki zielonych szparagów
- 3 łyżki oliwy
- 250 g pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Cytrynę pokrój w plasterki, ułóż je na papierze. Rybę podziel na porcje (po 150 g), posmaruj musztardą i obsyp ziołami. Ułóż w formie, przykryj drugim arkuszem papieru. Włóż do piekarnika, piecz 25 minut. 2. Szparagi umyj, przytnij stwardniałe koń- ce. Ułóż szparagi w żaroodpornej formie. Skrop je oliwą i wstaw do piekarnika (obok ryby), piecz ok. 15 minut. 3. Podawaj rybę ze szparagami, obsypaną połówkami pomidorków, z bagietką.