Składniki na 1 porcję: - 1 cytryna, - 150 g filetu z pangi, - sól, świeżo zmielony pieprz, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 1 pomidor (300 g), - 100 g zielonej cebulki, - 1 listek laurowy, - tymianku na ostrzu noża, - 6 czarnych oliwek, - 15 g marynowanych kaparaów (pąki), - 2 kapary (owoce), - szczypta cukru Przygotowanie: 1/3 skórki z cytryny ściąć przy pomocy skrobaka do cytrusów. Rybę przyprawić solą i pieprzem. Kawałek folii aluminiowej cienko posmarować oliwą, ułożyć na nim rybę, posypać skórką z cytryny, zawinąć. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulkę pokroić: białą część w drobną kostkę, zieloną w cienkie pierścienie. 1/3 zielonej cebulki odłożyć. Pozostałą część wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dodać kostki pomidora, listek laurowy i tymianek. Gotować 3 minuty na średnim ogniu. Oliwki pokroić, kapary osączyć, dodać do sosu i gotować jeszcze 5 minut. Rybę w folii włożyć do rondla z niewielką ilością wody i gotować pod przykryciem ok. 5 minut. Wyjąć otworzyć. Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wyjąć listek laurowy. Sos nałożyć na talerz, na to wyłożyć rybę. Dekorować pozostałą cebulka i owocami kaparów. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330 kcal