Składniki: - 2 podwójne filety z piersi kurczaka, - 2 słoiczki żurawiny, - 2 łyżki żelatyny, - 2 szklanki czerwonego wina, - 20 dag świeżego szpinaku, - kostka rosołowa Przygotowanie: 1. Filety mięsne pokrój wzdłuż (z każdego pojedynczego zrób 2 pasy). Zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj kostkę rosołową i ugotuj. Wyjmij, ostudź. Oczyszczony szpinak na minutę włóż do wrzątku. Wyjmij, przelej zimną wodą. Ostudź. 2. Żelatynę zalej 1/2 szklanki wina, kiedy spęcznieje podgrzewaj mieszając, aż się rozpuści. Połącz z resztą wina i żurawiną, zmiksuj. Na spód opłukanej zimną wodą formy na comber wlej 1/2 galaretki. Zastudź. Następnie na niej ułóż paski kurczaka owinięte liśćmi szpinaku. Zalej pozostałą galaretką. Ochładzaj 4 godziny. Przed podaniem wyjmij z formy, ułóż na półmisku, odkrój 2-3 plastry, udekoruj gałązkami barwinka.