Frittata na cztery sposoby

Serowa frittata z fasolką szparagową
Serowa frittata z fasolką szparagową123RF/PICSEL

Serowa frittata z fasolką szparagową

Składniki

  • 10 jajek
  • po 10 dag fety i mozzarelli
  • 1 mała cebulka
  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 20 dag młodego szpinaku
  • 2 łyżeczki masła
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Szpinakowa frittata z fetą

Szpinakowa frittata z fetą
Szpinakowa frittata z fetą123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag młodych listków szpinaku
  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 6 jajek
  • 4 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag fety
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
4 porcje

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Paprykowa frittata z dodatkiem chorizo

Paprykowa frittata z dodatkiem chorizo
Paprykowa frittata z dodatkiem chorizo123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 12 plasterków pikantnej kiełbasy chorizo
  • 1 papryka
  • 3 dymki
  • 8 małych pomidorków
  • 1/4 szkl. mleka
  • 6 jajek
  • 3 łyżki mascarpone
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
6 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Brokułowa frittata z pomidorkami

Brokułowa frittata z pomidorkami
Brokułowa frittata z pomidorkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 brokuł
  • 10 małych pomidorków
  • 1 czerwona papryka
  • 20 dag ricotty albo kremowego twarożku
  • 1 szkl. mleka
  • 4 czubate łyżki startego parmezanu
  • sól, pieprz
  • masło do foremek
4 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?