Frittata z ziemniakami

Aktualizacja

Frittata z ziemniakami to wykwintne śniadanie z resztek wczorajszego obiadu! Polska wariacja popularnego we Włoszech omletu syci, świetnie smakuje, a do tego zapobiega marnowaniu jedzenia! Frittata z ziemniakami posiada po prostu same zalety.

Frittata z ziemniakami łączy w sobie smak i oszczędność
Frittata z ziemniakami łączy w sobie smak i oszczędność 123RF/PICSEL

Frittata z ziemniakami - przygotowanie

Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na patelni. Gdy zbrązowieje, dodaj ziemniaki i razem dosmażaj jeszcze około minuty.

Do osobnej miski wybij cztery jaja, dodaj mleko oraz przyprawy do smaku i wymieszaj na jednolitą masę.

Całość wylej na patelnię, zamieszaj by połączyć wszystkie składniki i smaż jak naleśnik około dwóch minut. 

Jeśli placek jest zwarty i gładko odchodzi od dna, przerzuć go na drugą stronę.

Spróbuj też innych przepisów:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Kogel-mogel z owocamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas