Frittata z ziemniakami
Aktualizacja
Frittata z ziemniakami to wykwintne śniadanie z resztek wczorajszego obiadu! Polska wariacja popularnego we Włoszech omletu syci, świetnie smakuje, a do tego zapobiega marnowaniu jedzenia! Frittata z ziemniakami posiada po prostu same zalety.

Składniki
- 1-2 średni ugotowany ziemniak
- Cebula
- 4 jajka
- 2-3 łyżki stołowe mleka (opcjonalnie)
- Tymianek, sól pieprz, oliwa do smażenia
Frittata z ziemniakami - przygotowanie
Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na patelni. Gdy zbrązowieje, dodaj ziemniaki i razem dosmażaj jeszcze około minuty.
Do osobnej miski wybij cztery jaja, dodaj mleko oraz przyprawy do smaku i wymieszaj na jednolitą masę.
Całość wylej na patelnię, zamieszaj by połączyć wszystkie składniki i smaż jak naleśnik około dwóch minut.
Jeśli placek jest zwarty i gładko odchodzi od dna, przerzuć go na drugą stronę.
Spróbuj też innych przepisów:
Zobacz również: