Pyszny omlet z szynką

Omlet z szynką to doskonałe rozwiązanie, gdy mamy ochotę na szybkie i zdrowe śniadanie. Omlety były już znane w starożytności! Później Włosi urozmaicili ich smak i dodatki, które do nich trafiają. Tak pojawił się omlet z szynką, ze szczypiorkiem, z papryką, z serem.

Omlet z szynką czy omlet z warzywami? Co wolisz?
Omlet z szynką czy omlet z warzywami? Co wolisz? INTERIA.PL

Składniki

  • 3 sztuki jajek
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 40 g ulubionych dodatków (szynka, papryka)
  • sól, pieprz do smaku
  • masło do smażenia

Omlet z szynką - przygotowanie

1. Jajka delikatnie roztrzepać w miseczce, dodać wodę, mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzać masło, wylać masę jajeczną, posypać ulubionymi dodatkami, smażyć aż jajka się zetną, odwrócić i smażyć jeszcze chwilę.

3. Podawać na ciepło.

Poznaj inne smaki omletów:

Zobacz również:

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?