Reklama

Reklama

Frittata z ziemniakami czyli włoskie śniadanie w polskim wydaniu

Wykwintne śniadanie z resztek wczorajszego obiadu? Polska wariacja popularnego we Włoszech omletu syci, świetnie smakuje a do tego zapobiega marnowaniu jedzenia!

Czas przyrządzenia: do 10 minut

Składniki

  • 1-2 średni ugotowany ziemniak
  • Cebula
  • 4 jajka
  • 2-3 łyżki stołowe mleka (opcjonalnie)
  • Tymianek, sól pieprz, oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na patelni. Gdy zbrązowieje, dodaj ziemniaki i razem dosmażaj jeszcze około minuty.

Reklama

Do osobnej miski wybij cztery jaja, dodaj mleko oraz przyprawy do smaku i wymieszaj na jednolitą masę.

Całość wylej na patelnię, zamieszaj by połączyć wszystkie składniki i smaż jak naleśnik około dwóch minut. 

Jeśli placek jest zwarty i gładko odchodzi od dna, przerzuć go na drugą stronę. 

 Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ>>>


Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | jaja | śniadanie | Frittata

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje