Frykadelki cielęce z serem

Frykadelki cielęce
Frykadelki cielęcemateriały prasowe

Składniki

  • 500 g cielęciny mielonej
  • 1 czerstwa bułka pszenna
  • ok. 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 150 g sera żółtego np. Monieckiego MSM Mońki
  • mąka do obtoczenia
  • masło klarowane do smażenia

- dodatkowo

  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 młoda cukinia
  • 1 mały por (jasna część)
  • 4 pomidory suszone w oleju
  • 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże oregano

Sposób przygotowania

Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?