Frytki z awokado
Jako dodatek do dań, albo smakowita przekąska – nie ważne w jaki sposób schrupiesz frytki z awokado i tak skradną twoje serce i żołądek!
Właściwie to nie są do końca frytki. Danie, które w internecie występuje pod nazwą "frytki z awokado" to tak naprawdę awokado panierowane w bułce tartej i pieczone w piekarniku. Nie jest to najbardziej dietetyczna potrawa, ale jej smak sprawia, że naprawdę warto zgrzeszyć.
Frytki z awokado to doskonały dodatek do mięsa, ryby czy jajek. Świetnie sprawdzą się też w połączeniu z hummusem, tahini czy po prostu ketchupem.
A oto jak je przygotować:
Weź 2 dojrzałe awokado, jajko, mąkę, bułkę tartą i kilka łyżek oliwy.
Awokado pokrój w grube paski, opanieruj, a następnie ułóż na posmarowanej oliwą blaszce.
Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 160 stopni i piecz awokado przez kwadrans.
Smacznego!