Fuczki

Aktualizacja
Fuczki
Fuczkimateriały prasowe

Składniki

  • 2 szklanki (300 g) kapusty kiszonej, dokładnie odciśniętej
  • ¾ szklanki (190 ml) mleka
  • 1 duże jajko, lekko roztrzepane
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru (opcjonalnie)
  • 1 szklanka (130 g) mąki pszennej uniwersalnej
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • olej rzepakowy lub masło klarowane
8-12 sztuk

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami"
Okładka książki "Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?