Gazpacho

Gazpacho, czyli chłodnik w hiszpańskim wydaniu. Zupa orzeźwiająca, chłodząca, smakowita, jednocześnie zaspokajająca głód oraz pragnienie. Doskonała podczas upałów.

Latem nie ciągnie nas do gęstych, zawiesistych i parujących zup. Ale zupy na zimno to co innego!
Latem nie ciągnie nas do gęstych, zawiesistych i parujących zup. Ale zupy na zimno to co innego!123RF/PICSEL

1. Pomidory nacinamy i sparzamy, kroimy, umieszczamy w garnku, dodajemy obrane i pokrojone ogórki, pół ząbka czosnku, plaster cebuli oraz pokrojoną paprykę z usuniętym gniazdem nasiennym, zalewamy przecierem, dodajemy oliwę, sok z cytryny i przyprawy.

2. Blendujemy całość do czasu uzyskania jednolitej konsystencji, chłodzimy w lodówce ok. 30 min. Podajemy z pieczywem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas