"Gnieciuch. Nic specjalnego". Katarzyna Bosacka oceniła pączki z dyskontów

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę pączki z pięciu popularnych sklepów spożywczych
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę pączki z pięciu popularnych sklepów spożywczych Wojciech Olkusnik/Dzien Dobry TVN/East NewsEast News

Tłusty czwartek 2025. Katarzyna Bosacka zrobiła test pączków

Test nie jest sponsorowany, bo zaraz pojawią się komentarze, że ktoś mi zapłacił za taki, a nie inny wynik
Czy pączki ze sklepów spożywczych mogą być tak samo smaczne jak te z piekarni? Katarzyna Bosacka to sprawdziła!
Czy pączki ze sklepów spożywczych mogą być tak samo smaczne jak te z piekarni? Katarzyna Bosacka to sprawdziła!123RF/PICSEL

Wielki test pączków z popularnych sklepów. Jak wypadły w oczach Bosackiej?

  • Pączek z Auchan: "Nadzienia malutko, malutko. Gdzieś tutaj na samym skraju trzeba coś wydłubać. Ciasto to taki trochę gnieciuch. Nic specjalnego. Bez szaleństw" - skomentowała pierwszy pączek. 
  • Pączek z Lidla: "Drugi pączek jest z Lidla. Wyglądem chyba najbardziej jest zbliżony do pączków rzemieślniczych. W środku jest całkiem przyjemne nadzienie, jest go dosyć dużo. To jest bardzo przyzwoity pączek. Czuć, że został usmażony na smalcu. Szczerze? Nie jest taki zły" - skomentowała Bosacka. 
  • Pączek z Carrefoura: "Chyba musi być tutaj jakiś barwnik z czarnej marchwi, bo jest to nadzienie intensywne w kolorze. W smaku już mniej. Jeśli chodzi o ciasto, to jest lekko słone, nie ma tego posmaku smalcu. Taki sobie pączek" - podsumowała ekspertka. 
  • Pączek z Biedronki: "Nadzienie też wygląda, jakby było barwione marchwią. Jest delikatny posmak róży. Ciasto jest wyraźnie twardsze. To nie jest dobry pączek" - oceniła Bosacka. 
  • Pączek z Żabki: "Nadzienie jakieś takie glutowate, jakby miało więcej zagęstników niż owoców. Pączek jest dość suchy, ciasto jest kompletnie nieprzyjemne w smaku" - powiedziała prezenterka. 

Który pączek ze sklepu jest najlepszy?

Wszystkie te pączki są z głębokiego mrożenia. Skład mają dosyć średni, powiedzmy sobie szczerze. Ale gdybym już miała wybierać, to ewentualnie wybrałabym tego pączka z Lidla
Bosacka stwierdziła, że lepiej zjeść jednego, ale droższego pączka (z lepszym składem) niż kilka tańszych
Bosacka stwierdziła, że lepiej zjeść jednego, ale droższego pączka (z lepszym składem) niż kilka tańszych 123RF/PICSEL
Urszula Szybowicz: Emocje odróżniają nas od innych istot i ja bym się ich nie bałaINTERIA.PL