Reklama

Reklama

Gofry z kremem kawowo-cynamonowym

Deser, któremu nikt się nie oprze!

Składniki

  • serek mascarpone – 100 g
  • śmietana kremówka 30% - 100 g
  • cukier puder – 1 łyżeczka + do posypania gofrów
  • dobrej jakości kawa rozpuszczalna – 1 łyżeczka
  • cynamon mielony – 1/2 łyżeczki
  • owoce np. borówki amerykańskie (opcjonalnie)
  • gotowe gofry np. Dan Cake

Sposób przygotowania

Kawę wsypać do filiżanki i rozpuścić w łyżce gorącej wody. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Następnie dodać rozpuszczoną kawę, cynamon i zmiksować. Krem kawowo - cynamonowy rozsmarować na gofrze Dan Cake, dodać owoce, przykryć drugim gofrem i posypać obficie cukrem pudrem. Podawać jako deser.

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake - Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy