Gofry z kremem kawowo-cynamonowym

Deser, któremu nikt się nie oprze!

Gofry
Gofrymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Kawę wsypać do filiżanki i rozpuścić w łyżce gorącej wody. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Następnie dodać rozpuszczoną kawę, cynamon i zmiksować. Krem kawowo - cynamonowy rozsmarować na gofrze Dan Cake, dodać owoce, przykryć drugim gofrem i posypać obficie cukrem pudrem. Podawać jako deser.

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake - Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas