Przygotowywałaś je już nie raz, ale... Dzięki naszym całkiem nowym przepisom to tradycyjne danie zyska zupełnie inny smak!
1. Kapustę pekińską dokładnie oczyść, opłucz, oddziel 10 dużych liści. Zetnij zgrubiałe nerwy. Potem liście partiami wkładaj do wrzątku. Po 1-2 minutach wyjmij, osusz.
2. Orzechy laskowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień je. Potem zawiń je w kuchenną ściereczkę i pocierając rękami, usuń brązowe łupinki. Orzechy posiekaj.
3. Jabłka dobrze umyj, obierz, pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Od razu skrop je sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Ser pokrusz.
4. Ser połącz z orzechami i jabłkami. Przypraw pieprzem, solą oraz tymiankiem. Farsz rozłóż na liściach. Zwiń. Ułóż w formie. Gołąbki skrop olejem. Piecz 15 minut w 180°C.