Reklama

Reklama

Gołąbki w pomidorach

Takie gołąbki są bardzo delikatne. Znakomicie sprawdzą się jako danie dla dziecka, które ukończyło pierwszy rok. Polecamy także osobom, które są na diecie.

Składniki:

Reklama


  • 2 liście białej kapusty
  • 100 g chudej wieprzowiny
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • 1/2 cebuli
  • jajko
  • 2 łyżeczki masła
  • łyżeczka mąki


Przygotowanie:

1. Liście kapusty dokładnie umyj i obgotuj w gorącej wodzie. 2. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż na maśle na złoty kolor. 3. Mięso umyj i zmiel. Wymieszaj z cebulą, jajkiem i solą. 4. Na liściach kapusty układaj farsz mięsny i formuj gołąbki. Włóż je do rondelka z gorącą wodą. Dodaj resztę masła, obrane ze skórki, pokrojone pomidory i gotuj przez ok. 30 min. Pod koniec wlej przecier pomidorowy zmieszany z mąką. 5. Gołąbki posyp koperkiem i podaj z ziemniakami

Dowiedz się więcej na temat: gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje