Dietetyk wskazał jedną z najzdrowszych ryb. Tańsza i łatwiej dostępna od łososia

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Ta niepozorna ryba bije łososia na głowę
Ta niepozorna ryba bije łososia na głowę 123RF/PICSEL

Ryby w codziennej diecie. Który gatunek jest najzdrowszy?

Ryba rybie nierówna, jedne są bardziej wartościowe, a drugie mniej
wyjaśnia w swoim filmie na YouTube.
Ta pozornie drobna różnica może mieć duże znaczenie dla naszego zdrowia
zauważa ekspert.

Makrela to skarbnica cennych kwasów omega-3. Zdrowie prosto z morza

Ryby są znakomitym źródłem cennych kwasów omega-3
Tłuste ryby takie jak makrela są źródłem cennych kwasów omega-3 pjohnson1/Getty Images SignatureCanvaProINTERIA.PL

Dlaczego jeszcze warto jeść makrelę? Bogata w selen i witaminy z grupy B

Makrela atlantycka to również bardzo dobre źródło selenu, czyli składnika, który jest wyjątkowo ważny dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy
tłumaczy dr Kulczyński.

Makrela - skarbnica pełnowartościowego białka. Niezbędne w każdej diecie

Przepis na makrelę pod beszamelemInteria KulinariaInteria Kulinaria