Gołąbki z kaszą jaglaną

Nowy przepis na gołąbki - zrobisz je z kaszą jaglaną.

Są przepyszne!
Są przepyszne! 123RF/PICSEL

Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut. 

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas