Gorąca kanapka z szynką
Idealne śniadanie w 10 minut.
Składniki:
4 kromki pieczywa tostowego, 4 plastry szynki, 4 plastry żółtego sera, zielona papryka, łyżka papryki z tubki.
Przygotowanie:
Posmaruj pieczywo masłem i papryką z tubki. Ułóż je na prostokątnym naczyniu żaroodpornym. Na tostach ułóż plastry szynki, paprykę, nakryj plastrami sera i oprósz papryką. Ogrzewaj w kuchence przez 8 minut. W połowie czasu ogrzewania odwróć talerz o 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości plastrów sera - kiedy się roztopi, można wyjąć z mikrofali gotowe kanapki.
Czas przygotowania - ok. 10 min.
Zobacz również:
- Na andrzejki piekę proste, sprawdzone ciasto. Goście zawsze proszą o dokładkę
- Już czas! Zrób ciasto i niech leżakuje. Wyjdą najlepsze pierniczki
- To jeden z najlepszych dodatków do kilkudziesięciu dań. Bez problemu zrobisz we własnym domu
- Pięć przepisów na ciasta bez pieczenia– idealne na Boże Narodzenie i nie tylko