Reklama

Reklama

Góralski przysmak ziemniaczany

Zbyt rzadko sięgamy po specjały kuchni regionalnych, tymczasem można wśród nich znaleźć wiele pysznych dań. Góralski przysmak ziemniaczany to coś pomiędzy chlebem a plackiem ziemniaczanym. Podaje się go ze śmietaną, ale można też dodać bryndzy czy grillowanego oscypka. Nie musisz jechać na Podhale, wystarczy, że skorzystasz z naszego przepisu!

Składniki

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 100 g boczku
  • 50 g bryndzy
  • oliwa
  • sól, pieprz

Zobacz, jak przygotować pyszne ziemniaczki po góralsku:

Reklama

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: dania z ziemniaków

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje