Gotuj w chłodne wieczory!

Gulasz z soczewicą
Gulasz z soczewicąmateriały prasowe

Aromatyczny gulasz z soczewicą

Składniki

  • 500 g mięsa z szynki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • 3 małe marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oleju lub masła klarowanego
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu, 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki i curry

Sposób przygotowania

Kacza pęczak z dynią
Kacza pęczak z dyniąmateriały prasowe

Jesienna kasza pęczak z dynią

Składniki

  • 200 g kaszy bulgur
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bakłażan
  • 2 garści jarmużu
  • 300 g pieczonej dyni
  • uprażone pestki dyni
  • 40 g sera feta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?