Reklama

Reklama

Grillowana tortilla z serem

Sezon grillowy w pełni! Podczas weekendów i coraz cieplejszych wieczorów imprezy przy grillu cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu. W tym sezonie warto spróbować oryginalnych przepisów, bo grill to już nie tylko tradycyjne szaszłyki i karkówka.

Składniki:


  • tortilla 4 szt.
  • ser Hochland Na gorąco! z salami i chilli 8 plastrów
  • miękkie awokado 1 szt.
  • czerwona cebula 1 szt.
  • sałata rzymska
  • kwaśna śmietana  

Reklama


Sposób wykonania:

Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli i formujemy roladkę, gotową tortille owijamy folią aluminiową i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 3 min z każdej strony. Opcjonalnie możemy dodać franfurterki lub kabanosy. Smacznego!    

Autorem przepisu jest Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej.


Dowiedz się więcej na temat: Tortilla

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje