Grillowana tortilla z serem
Sezon grillowy w pełni! Podczas weekendów i coraz cieplejszych wieczorów imprezy przy grillu cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu. W tym sezonie warto spróbować oryginalnych przepisów, bo grill to już nie tylko tradycyjne szaszłyki i karkówka.
Składniki:
- tortilla 4 szt.
- ser Hochland Na gorąco! z salami i chilli 8 plastrów
- miękkie awokado 1 szt.
- czerwona cebula 1 szt.
- sałata rzymska
- kwaśna śmietana
Sposób wykonania:
Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli i formujemy roladkę, gotową tortille owijamy folią aluminiową i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 3 min z każdej strony. Opcjonalnie możemy dodać franfurterki lub kabanosy. Smacznego!
Autorem przepisu jest Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz właściciel Akademii Kulinarnej.